El Escorial Klostret & Madrid Sightseeing

El Escorial Klostret & Madrid Sightseeing

Pris från 941 kr

Följ med oss på en heldagstur med besök i El Escorial Klostret, ca 45 km utanför Madrid och en sightseeing i Spaniens vackra huvudstad!

Det världsberömda palatset, museet och klostret i El Escorial (Real Monasterio de San Lorenzo de El Escorial) finns med på Unescos världsarvslista och är en symbol för den spanska makten på 1500-talet. Palatset byggdes av kung Filip II som ett mausoleum till sina föräldrar Charles V och Isabella av Portugal och innehåller även en stor konstsamling. Tack vare byggnadernas konstruktion och symmetri ansågs det under en lång tid vara världens åttonde underverk.

Besöket i El Escorial inkluderar en guidad rundvandring i det habsburgska palatset, mausoleet, Chapter Houses, arkitektrummet, vapenrummet, det kungliga biblioteket och basilikan.

Efter El Escorial vi kör ca 9 km till Basilica del Valle, ett enormt monument och kyrka som byggdes mellan 1940 och 1959! Basilikan är huggen i berget på 1350 meters höjd och krönts av ett imponerande 150 meter högt kors som syns vida i det magnifika naturreservatet.

Vår guide berättar om denna magiska plats, från utsidan av basilikan, och därefter får du tid på egen hand till att beundra den underbara utsikten över Sierra de Madrid.

OBS! Besöket på Basilica del Valle kan avbokas med kort varsel på grund av dåligt väder eller om en gudstjänst äger rum i basilikan.

Vi återvänder sedan till Madrid för en stadsrundtur bland stadens vackra sevärdheter och berömda monument som Calle Mayor, Plaza Mayor, Plaza de la Villa, det kungliga slottet Palacio Real, Pradomuseet, Gran Vía, Paseo de la Castellana, Barrio Salamanca och Plaza de Castilla.

Viktig information:
- Guidning på engelska!
- Längd: ca 7,5 timme.
- Biljetten är ENDAST giltig bokat datum.
- Turen avgår dagligen, utom måndagar, kl 08.45.
- Vänligen möt upp 15 minuter före utsatt tid.
- Barnbiljetter från 6 till och med 15 år.
- Barn under 6 år följer med gratis
- Vi rekommenderar bekväma skor.
- Turen El Escorial & Madrid Sightseeing börjar och slutar vid Julia Travel / Gray Line Spain.

 

 

Boka biljetter

Datum
El Escorial Klostret & Madrid Sightseeing Info

El Escorial Klostret & Madrid Sightseeing
Julia Travel – Gray Line Spain,
Calle San Nicolàs 15
28013 Madrid, España

Info

El Escorial Klostret & Madrid Sightseeing
Tue. To Sun. at 08:45AM

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning
Metro Opera Station

Visa karta Visa karta

08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post


Till kundvagnen