Prado Museum

Prado Museum

Pris från 477 kr

Vi rekommenderar varmt ett besök på världsberömda Prado Museum när du är i Madrid! Kön till entrén är ofta mycket lång, så spara tid genom att boka din förköpsbiljett här på sidan! Guidning bland konstverken och entrébiljett i ett!

Den byggnad som i dag inrymmer Museo Nacional del Prado ritades av arkitekten Juan de Villanueva år 1785. Den byggdes ursprungligen för att hysa Natural History Cabinet, genom ett beslut av kung Karl III, och Museo Nacional del Prado öppnades för allmänheten första gången i november 1819.

Den guidade delen av besöket sker i kronologisk ordning och med början i utställningshallen med mästerverk av J. Bosch (El Bosco 1450-1516): bl a The Table of the 7 Deadly Sins, The Hay Wain, The Temptations of San Antonio och The Garden of Delights. Nästa rum ägnas åt El Greco (1540-1614): bl a The Gentleman's Hand on His Chest, The Trinity, Christ Embraced the Cross och The Annunciation. Därefter njuter vi av Velázquez (1599-1660): bl a Apollo in the Forge of Vulcan, The Christ, Las Meninas m m. Den guidade turen avslutas med Goya (1746-1828); porträtt av familjen Carlos IV, The Third of May 1808 och ”de svarta tavlorna” (las pinturas negras).

Viktig information:
- Guidning på engelska och spanska!
- Turens längd: ca 1 ½ timme.
- Biljetten är endast giltig bokat datum.
- Det finns inga barnpriser, alla betalar samma pris!
- Efter den guidade delen av turen kan du stanna på Pradomuseet så länge du vill.

 

Fantastiskt 4.5

4.5 Betyg från 2 kundrecensioner
Snabb guidning

Snabb och effektiv guidning på engelska och spanska. Tid efteråt att titta mera själv. De viktigaste objekten fick vi se på guidningen.

Tommy, Vreta kloster
MÅN, 06 APR 2015
4.5
Härlig guidad tur!

En fantastisk guide tog oss runt i Goyas värld. Hon kunde verkligen förmedla hur konstnären tänkt när han målade. Inget man själv skulle förstått om man bara såg tavlan. Vår timme bara försvann i hennes medryckande berättarstil, underbart. Dessutom var det väldigt skönt att slippa stå i den långa kön för att komma in och vi var bara 12 personer i gruppen. Var och en hade en "hörpinne" inte lurar, så det var bekvämt även för mig som har hörapparater att höra vad guiden sa.

Christina, Täby
TIS, 07 OKT 2014
4.5

 

Boka biljetter

Datum
Prado Museum Info

Prado Museum
Madrid City Tour Information point.
Calle Felipe IV, 28014 Madrid.
Intill Prado Museum.

Info

Prado Museum
April-oktober: dagligen kl 15.00.
November-mars: lördag kl 15.00

Vägbeskrivning

Vägbeskrivning
Metro Banco de España

Visa karta Visa karta

08-446 808 44 08-446 808 44 E-post E-post


Till kundvagnen